Celui ce l-am iubit

Dacă nu îți vorbesc, asta nu înseamnă că regret vreodată ce a fost între noi. Nu suntem prieteni şi nici nu putem fii.

Dacă nu îți vorbesc, asta nu înseamnă că te urăsc. Am făcut-o atunci, la momentul respectiv. Acum eşti doar o amintire. O parte din trecutul meu despre care pot să vorbesc fără a mai simți ceva. Zâmbesc când îmi aduc aminte de ce a fost frumos, dar atât. Fără resentimente, fără greutăți pe suflet. Doar o simplă amintire.

Ştiu că ție îți e greu să vorbeşti despre mine şi după un an jumătate, chiar dacă tu ai fost cel care a greşit. Da, ne-am iubit, dar nu îndestul pentru a rezista împreună. Mereu ți-am zis că iubirea nu e de ajuns. Şi uite că nu a fost!

Avem prieteni comuni care încă ne întreabă unul despre celălalt. Nu poți condamna oamenii pentru curiozitatea lor. Mereu îmi vorbesc despre tine, deşi nu îi întreb nimic. Nu mi-e greu să le răspund. Ție da.

Uneori mă întreb care dintre noi a greşit mai mult. Ştiu că amândoi am făcut-o.

Şi totuşi de ce îți e ție greu să îmi spui pe nume şi refuzi să îți aminteşti ce a fost, când tu ai fost cel care ai ales această cale?

Am ales căi diferite în viață, chiar dacă mai bine de 3 ani am unit vise comune braț la braț. Tu eşti acolo, eu aici. Mergem mai departe, dar oare tu eşti împăcat cu trecutul tău?

Nu regret nimic din ce am făcut în viață, bine sau rău. Toate le-am făcut la momentul respectiv pentru că aşa am simțit că e mai bine pentru mine, chiar dacă poate am făcut prost atunci şi am greşit neintenționat față de cei din jurul meu.

Ți-am spus atunci „Adio”!

Advertisements