Traume

De-a lungul vieții există momente de cumpănă, momente în care parcă se opreşte totul în jurul nostru şi începem să vedem cu alți ochi anumite lucruri.

Ne schimbăm părerile despre anumite persoane, ne schimbăm poate concepțiile de viață, despre ce ne dorim de la viață, dăm o altă ordine priorităților noastre. Uneori şi simplele obiceiuri pe care la aveam înainte dintr-o dată nu mai au acelaşi rost şi ne dorim inconştient o schimbare.

Aceste lucruri se întâmplă atunci când ne confruntăm cu probleme decisive în aceea ce ne priveşte întregul demers al vieții noastre, un accident, o boală, o operație sau dispariția unei persoane dragi. Toate acestea constituie nişte traume psihice pe care le trăim fără alegerea noastră, ci pur şi simplu viața are alte planuri cu noi decât cele pe care noi înşine ni le-am programat.

Se spune că uneori este nevoie să trecem prin momente dificile pentru a ne maturiza sau a ne schimba pentru a deveni adulți. Mulți dintre noi refuzăm să creştem şi ne place să ne păstrăm aerul copilăros. Câți dintre noi nu tânjim după inocența copilăriei pe care oricât ne-am dori-o din nou nu o mai putem avea.

Uneori e nevoie de puțin pentru a ne schimba, alteori e nevoie de mai mult. Traumele mereu ne marchează, lasă urme adânci în suflet şi tot ele ne schimbă, uneori în bine, alteori în rău. Ele vin ca nişte şocuri puternice pentru suflet.

Voi prin ce traume psihice ați trecut?

Advertisements