dorințe, decizii, regrete.

Dorințele. Se spune că „ai grijă ce îți doreşti pentru că nu ştii când se va îndeplini”. Adevărat sau fals?

Deciziile. Orice dorință atrage după sine o decizie, bună sau mai puțin bună.

Regretele. Apar atunci când iei o decizie, care pe moment crezi că e bună, dar în final se dovedeşte a fii nepotrivită pentru viitorul tău.

Dorințele, deciziile şi regretele sunt un ciclu continuu, un triunghi al Bermudelor din viața noastră de zi cu zi. Fie că ne place, fie că nu întotdeauna trebuie să luăm decizii în ceea ce priveşte viața noastră. Deciziile sunt ceea ce ne reprezintă. Sunt precum X şi 0, întotdeauna trebuie gândit unde pui X-ul înainte de a acționa, altfel rişti să pierzi sau să nu îți iese nimic. Mereu vom avea de câştigat sau de pierdut printr-o singură decizie „tu alegi, tu pierzi”. În viață există 3 posibilități: câştigi, pierzi sau esti neutru. Suntem stăpâni pe ceea ce ne dorim. Întradevăr nu le putem avea pe toate şi nici nu putem fii responsabili de orice ni se întâmplă în viață. Îmi place să cred că suntem 80% responsabili pentru întâmplările din viața noastră, precum şi a deciziilor noastre, iar 20% e doar hazard şi restul oamenilor care în mod voit sau incoştient ne influentează într-o oarecare proporție. Niciodată nu regreta ce ai făcut pentru că la momentul respectiv acel lucru te-a reprezentat ca persoană şi a fost exact ceea ce ți-ai dorit.

Apreciez pesoanele care sunt responsabile de gândurile şi dorințele lor şi care luptă pentru ei înşişi şi nu se lasă conduşi, deoarece sunt tot mai mulți cei care preferă să stea în umbră fără a avea ceva de zis despre traiectoria lor în viață.

Advertisements